Profit First

Profit First ondersteunt ondernemers in het bouwen aan een financieel gezond en succesvol bedrijf.

Natasja Goossen, eigenaar Happy Profit, is erg enthousiast over de Profit First methode en heeft het boek inmiddels meerdere malen gelezen.

Profit First is een simpele en vooral ook leuke manier om je geld te managen.
In een notendop werkt het feitelijk hetzelfde als het potjessysteem dat onze opa’s en oma’s vroeger gebruikten. Zij verdeelden toen al hun geld over verschillende doelen (huur, kolenboer, boodschappen, …) zodat ze alleen geld uitgaven dat voor dat specifieke doel bestemd was. 

Zo werkt het ook binnen je bedrijf. In je bedrijf heeft je geld ook meer dan 1 doel, neem bijvoorbeeld je salaris, de bedrijfskosten en niet te vergeten belasting.
Door je geld op je juiste manier over de verschillende doelen te verdelen (écht verdelen, dus met meerdere bankrekeningen en niet alleen op papier) voorkom je dat je geld uitgeeft dat voor een ander doel bestemd is (bijvoorbeeld voor de belasting, want dat geld is officieel niet eens van jou!)

Als je geld over verschillende doelen verdeeld is, geef je automatisch ook minder uit. (Parkinson’s Law)

Profit First sluit aan bij het natuurlijke menselijke gedrag. Ons brein neemt over het algemeen vooral emotionele beslissingen en niet zozeer rationele beslissingen. Profit First maakt gebruik van de werking van ons brein, en dat maakt dat het zo goed werkt.

Met dit systeem is winst geen restje meer wat hopelijk aan het eind overblijft; winst neem je bij iedere betaling die je ontvangt!

Profit First zet hiermee eigenlijk de hele financiële wereld op zijn kop.
De internationaal bekende formule:
Omzet -/- Kosten = Winst wordt compleet van tafel geveegd en vervangen door de Profit First formule:

Omzet -/- = Kosten

Mike Michalowicz

De Amerikaanse Mike Michalowicz (ondernemer, spreker en auteur) heeft Profit First bedacht en er het gelijknamige boek over geschreven.
Hij schreef ook bestsellers als The Pumpkin Plan en The Toilet Paper Entrepreneur en runt inmiddels zijn derde miljoenenbedrijf.
Eerder was hij columnist voor The Wall Street Journal. 

Inmiddels heeft Mike alweer een nieuw boek uitgebracht: Clockwork, dat beschrijft hoe je je bedrijf kunt runnen zonder zelf aanwezig te hoeven zijn. En ook dit boek sluit naadloos aan bij de missie die Happy Profit uitdraagt.

Femke Hogema

Femke Hogema is oprichter van Profit First Nederland en mede-auteur van de Nederlandse editie van het boek.
Ze maakt financiën leuk, praktisch en toegankelijk. Ze is als geen ander in staat om complexe materie terug te brengen tot de kern. Het is haar missie dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf runnen.
Toen ze in aanraking kwam met Profit First, was het alsof de hemel op aarde landde. Op deze methode heeft ze al tien jaar gewacht!

Femke inspireert het liefste alle ondernemers van Nederland om Profit First te implementeren. Dat doet ze door te schrijven, te spreken en boekhouders, accountants en coaches in Nederland op te leiden tot Profit First Professional!

Natasja - Gecertificeerd Profit First Professional

"Een winstgevend bedrijf is een bedrijf dat voor jou zorgt en niet andersom."

In oktober 2017 ben ik toegelaten tot de opleiding tot Profit First Professional en in februari 2018 ben ik als een van de eersten in Nederland gecertificeerd.

Inmiddels leid ik voor Profit First Nederland ook nieuwe Profit First Professionals op.

Ik werk zelf al ruim 2 jaar met dit systeem (en heb het inmiddels ook voor mijn privé financiën geïmplementeerd) en het werkt écht.
Waar ik vroeger vaak geld tekort kwam merk ik nu dat ik geld overhoud zonder dat ik het idee heb dingen te moeten laten.
Het lijkt soms wel magisch!

Ik ben het met Femke eens dat alle ondernemers in Nederland met Profit First zouden moeten werken. Alle ondernemers hebben het recht op een gezond en winstgevend bedrijf zodat ze meer vrijheid ervaren in het ondernemerschap. 
Lees meer…

Deze ondernemers hebben het succes van Profit First al ervaren

Het boek Profit First, geschreven door Mike Michalowicz

Wil jij ook focussen op meer winst?

Download gratis de eerste hoofdstukken van het boek Profit First en ontdek hoe deze leuke en toch simpele methode ook voor jou werkt!

dit veld niet invullen s.v.p.