Als je de spelregels snapt, dan kun je het spel winnen…

Het is 21 juni 2019, ik ben op een event in Doorn.

Ik word onrustig op mijn stoel en merk dat ik onbewust rechtop ben gaan zitten.
En dan is plotseling dat moment daar; ik vlieg van mijn stoel en sta als eerste naast het podium. Hebbes!

Happy Profit | September 2018 ProfitCon

Eerst even terug in de tijd, het is september 2018, ik ben in Amerika bij ProfitCon, dė winstconferentie waar boekhouders, accountants en coaches van over de hele wereld bij elkaar komen om geïnspireerd te worden door elkaar én geweldige keynote sprekers.

Het is een geweldige ervaring! En niet alleen omdat ik voor het eerst in de Verenigde Staten ben, het is leerzaam, inspirerend, maar ook ontroerend en soms zelfs komisch.

Tot mijn verbazing komt er op de tweede dag een zeer goede spreker het podium op met twee grote zakken vol cadeaus. Hij vertelt dat hij cadeaus heeft gekocht en dat hij een spel wil doen. Hij vertelt niet wat het spel inhoudt, maar zegt alleen: “Als je de spelregels snapt, dan kun je het spel winnen.”
Op het moment dat hij het eerste cadeau uit een van de zakken pakt, rent een dame het podium op om het cadeau van hem over te nemen.

Happy Profit | Septtember 2018 ProfitCon Brad Martineau

Ik, als nuchtere Rotterdamse, weet niet wat ik zie. Wat doet zij nou??!
En terwijl ik met grote ogen verbaasd naar het tafereel kijk, haalt de spreker het ene na het andere cadeau te voorschijn en rent de een na de ander het podium op om de cadeaus te pakken (of eigenlijk te graaien).

Wat gebeurt hier? Ik voel vooral verbazing maar ook een beetje schaamte en misschien zelfs wel irritatie.

Natuurlijk is het geen Sinterklaas of Kerstmis. Natuurlijk is er een verborgen reden voor dit spelletje: “Als je iets écht graag wilt dan ga je ervoor en zorg je dat je je kans grijpt. Als iets écht belangrijk voor je is, laat je je niet van de wijs brengen door beperkende overtuigingen.”

’s Avonds bij het diner bespreek ik de gebeurtenis met mijn eigen coach Femke Hogema, die (toevallig, of niet?) een van de mensen is die een cadeau heeft weten te bemachtigen. Ik vertel Femke dat ik me erg ongemakkelijk had gevoeld, en zelfs schaamte en irritatie had gevoeld.
Femke vraagt (natuurlijk) door, waarom voelde ik me hier zo ongemakkelijk bij? Ik vertel haar dat ik mijn leven lang een bescheiden persoon ben geweest, zelfs als kind, als de slager vroeg of ik een plakje worst lustte, zei ik nee. Maar waarom dan?
Eigenlijk lustte ik best een plakje worst, maar ik had al nee gezegd voor ik dat besefte. En zo is het mijn hele leven geweest.

Femke vertelt me natuurlijk over hoe mijn eigen mindset me hierdoor beperkt in het bereiken van de dingen die ik heel graag wil. Ik snap wel wat ze bedoelt maar ik zeg: “Als dit de manier is om te krijgen wat ik wil, jammer dan, want dát ga ik nóóit van mijn leven doen! Dat is zo ontzettend ver van mijn bed, het voelt voor mij als hebberig en als ik iets niet ben, dan is dat het wel.”

Happy Profit | Juni 2019 ProfitCon Europe

Terug naar 21 juni 2019, ik ben aanwezig bij ProfitCon Europe, op landgoed Zonheuvel in Doorn.

Het is de 2e dag en Femke Hogema heeft de dag afgetrapt met een geweldige (maar zeer emotionele) keynote. Ze heeft me (zoals ze zo vaak doet) tot in mijn kern geraakt, en ik voel dat ze iets nieuws heeft losgemaakt bij me, ik kan er nog niet de vinger opleggen wat, maar het voelt goed!

Dan komt Femke het podium weer op, ze heeft een paar boeken in haar hand. Ze zegt: “Ik wil een spel met jullie spelen.”

En ik voel iets gebeuren in mijn buik. Ik ga onbewust rechtop zitten.
Femke zegt: “Als je de spelregels snapt, dan kun je het spel winnen.”

En daar ga ik, ik vlieg van mijn stoel en sta als eerste naast het podium. Voor ik echt doorheb wat ik doe, ontvang ik van Femke een van de boeken. Ik voel me geweldig! Het lijkt alsof ik vlieg. Wauw! Heb ik dit écht net gedaan?

De rest van de dag loop ik in de wolken. Ik ben trots, maar ook emotioneel. Ik ben een ander mens geworden, ik heb mijn mindset veranderd en daarmee de weg vrij gemaakt voor het bereiken van datgene wat ik écht wil. Mijn weg naar succes is vrijgemaakt van emotionele obstakels. En o jee, wat voelt dit goed!

Happy Profit | Only action creates change - Femke Hogema

Hoe zit het met jouw mindset? Wat staat jou in de weg om jouw doelen te bereiken? En wat heb jij nodig om jouw weg vrij te maken van obstakels?

Ik help je graag bij het signaleren van jouw obstakels (en/of beperkende overtuigingen) en belangrijker nog: het doorbreken ervan. Plan vrijblijvend een afspraak met mij in, dan onderzoeken we samen óf en hóe jouw emoties en/of overtuigingen jouw succes in de weg staan.

Share this Post

Geef een reactie