fbpx

Mensen kunnen helemaal niet vliegen! | Happy Profit

//Als je maar lang genoeg met je armen blijft wapperen, ga je vanzelf vliegen….

Als je maar lang genoeg met je armen blijft wapperen, ga je vanzelf vliegen....

Wat zeg jij nou? - Happy Profit

Wat zeg jij nou?! Mensen kunnen helemaal niet vliegen!

Ik ben toch zeker niet gek?!

Nee! Precies!
Mensen kunnen inderdaad niet vliegen (in elk geval niet door met hun armen te wapperen..). Dat weten we toch allemaal wel?

Er is niemand die vol overtuiging zal zeggen dat als je maar lang genoeg en hard genoeg met je armen wappert je vanzelf zult vliegen. Want als je dat (hardop) volhoudt, dan zul je snel genoeg voor gek verklaard worden omdat mensen gewoonweg niet kunnen vliegen.

Er bestaat al jarenlang een financiële formule die eigenlijk net zo raar is als met je armen wapperen, omdat deze formule totaal niet aansluit bij hoe mensen van nature in elkaar zitten.

Ik heb het over de formule: Omzet - Kosten = Winst. Deze formule die we al honderden jaren gebruiken is eigenlijk helemaal verkeerd. Natuurlijk, de formule klopt wel (wiskundig gezien) maar dit past totaal niet bij de manier waarop wij mensen functioneren.

Jij hoeft niet te veranderen

Vertrouwen op deze eeuwenoude formule om een winstgevend bedrijf te bouwen is eigenlijk hetzelfde als tegen iemand zeggen dat hij kan vliegen als hij maar hard genoeg met zijn armen wappert.

En dat vindt iedereen raar, maar de formule Omzet – Kosten = Winst wordt toch nog steeds dagelijks gebruikt, en dat vindt niemand raar…

Als je écht een winstgevend bedrijf wilt opbouwen dan hoef jij niet te veranderen. Jij hoeft echt niet harder met je armen te wapperen.
Jij mag blijven doen waar jij goed in bent!
Het enige wat er moet veranderen, dat zijn de omstandigheden waarin jij je bedrijf voert.

En dat is heel simpel: neem eerst je WINST.

Hoe? Door heel simpel de oude formule om te draaien: Omzet - Winst = Kosten.

Wiskundig gezien is er niks veranderd, de formule klopt nog steeds. 

Wat er wel is veranderd, dat is hetgeen waar jouw focus naartoe gaat. En dat is in dit geval winst.

Het is algemeen bekend dat wat je aandacht geeft, groeit. Als jouw aandacht gaat naar het maken van winst, dan zul je zien dat jouw winst (als vanzelf) gaat groeien.

TIP

Begin eens met het apart zetten van 1% van elke betaling die je ontvangt. Focus op jouw winst, begin direct!

En? Hoe voelt dat?

Wil jij ook focussen op winst?

Download dan GRATIS de eerste hoofdstukken van het boek Profit First en lees hoe jij een winstgevend bedrijf kunt bouwen zonder te hoeven vliegen 😉
gratis